Incasso jurist

PLS Incasso beschikt over ervaren incasso juristen. Onze gespecialiseerde juristen kunnen u perfect voorzien van alle benodigde informatie en adviezen bij bepaalde vraagstukken.

Als juridisch incassobureau kunnen wij u onder meer bijstaan bij:

  • Advies over en het opstellen van aanmaningen, betalingsherinneringen en sommatiebrieven;
  • Informeren over en betrekken bij incassotraject;
  • Aanleggen van incassodossier;
  • Opstellen van juiste algemene voorwaarden (maatwerk).

Verschil jurist en advocaat

Er zit een wezenlijk verschil tussen een incasso advocaat en een incasso jurist. PLS beschikt over beide specialismen, maar om u zo optimaal mogelijk van dienst te zijn zetten wij de verschillen uiteen.

Bij een rechtszaak is een advocaat in bepaalde gevallen noodzakelijk. Een nadeel voor u als schuldeiser is dat een advocaat duurder is. Een jurist is doorgaans minimaal zo vakkundig, zeker als het gaat over incassozaken en debiteurenbeheer, dat is onze dagelijkse praktijk. Daarnaast blijven zij door cursussen scholing op de hoogte van nieuwe wetten en regels op dit gebied. Op deze manier is een jurist altijd op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen. Juristen zijn goedkoper en worden vaker in de arm genomen voor een puur adviserende rol.

Wat kan PLS voor u betekenen?

PLS Incasso beschikt over incasso juristen en incasso advocaten. Geïnteresseerd in onze dienstverlening? Neem contact met ons op om te kijken waarmee wij u precies van dienst kunnen zijn.