Incassotraject

Bij het algemene incasso traject nemen wij de zorgen rond uw debiteuren geheel uit handen. Het enige wat u moet doen bij dit wettelijk incassotraject, is ons de factuur- en debiteurgegevens doorgeven plus uw correspondentie daarover (inclusief eventuele betwisting).

Minnelijk incassotraject

Wij proberen altijd eerst persoonlijk tot een oplossing te komen met uw debiteur. Hiervoor benaderen wij de debiteur op een zakelijke en correcte manier en informeren wat de reden is waarom er tot op heden nog niet is betaald. Zo nodig treffen wij een betalingsregeling.

Volgorde

Worden deze afspraken niet nagekomen, gaat ons incassotraject in. Er wordt begonnen met twee sommatiebrieven. Tussen elke sommatiebrief zit een reageertijd van ongeveer een week. Vervolgens benadert één van onze medewerkers de debiteur telefonisch. Mocht ook dit geen succes hebben, sturen wij – met uw uitdrukkelijke goedkeuring – een aankondiging van een dagvaarding. Als er ook niet betaald wordt na een laatste telefonische benadering, volgt het gerechtelijke incassotraject.

Gerechtelijk incassotraject

Heeft het wettelijk incassotraject geen betaling van uw debiteur opgeleverd, is rechtspraak de laatste mogelijkheid. Uw dossier wordt nog eenmaal bestudeerd, zodat wij u kunnen informeren over de winkansen voor de rechter. Een deurwaarder dagvaart uw debiteur, waarna deze wordt opgeroepen om in de rechtbank te verschijnen. Hier spreekt een rechter zijn eis uit, waarna de debiteur vier weken de tijd heeft in beroep te gaan. Mocht hij/zij hier geen gebruik van maken, dan staat de uitspraak vast. Uiteraard zorgen wij er ook voor dat de gemaakte kosten ten laste worden gelegd aan uw debiteur.

Laat PLS voor u incasseren

Heeft u te maken met klanten die niet betalen? Laat vrijblijvend een offerte opmaken. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de mogelijkheden van een incassotraject te bespreken. PLS Incasso werkt op no-cure-no-pay basis dus voor u is er geen risico.