Pre-incasso

Wacht u als crediteur na meerdere herinneringen nog altijd op het geld van een klant? PLS Incasso kan u van dienst zijn bij het innen van dit bedrag. Het dwingende karakter en de (hoge) kosten van een compleet incassotraject kunnen uw relatie met een klant mogelijk verstoren. Bij een vaste klant waarmee u in het verleden prettig heeft samengewerkt, is dit zonde en onnodig.

Pre-incasso biedt hierbij uitkomst. PLS biedt u de mogelijkheid om samen een laatste poging te wagen uw geld te innen zonder de daadwerkelijke incassoprocedure. Gratis een offerte aanvragen?

Voorbeeld pre-incasso

Pre-incasso bestaat op meerdere (gecombineerde) manieren. De meest gebruikelijke zijn:

  • Stempel: via een stempel op de laatste betalingsherinnering laat u kort en bondig, maar duidelijk, weten dat het de laatste kans is voor uw debiteur om te betalen.
  • Telefonisch: u kunt ervoor kiezen PLS de debiteur te laten bellen. Deze persoonlijke aanpak blijkt effectief, omdat eventuele problemen direct besproken en afgehandeld kunnen worden. Op die wijze kunnen wij uw debiteurenbeheer afwikkelen.
  • Brief: via een brief vanuit PLS geeft u aan dat het menens is en de zaak al bij een incassobureau ligt. Door spoedige betaling voorkomt de klant het ‘echte’ incassotraject.

Kosten pre-incasso

De pre-incasso kosten zijn relatief laag. U kunt ervoor kiezen deze kosten zelf te betalen. Ook is het mogelijk deze kosten bij de debiteur te verrekenen als ‘administratiekosten’ of ‘pre-incassokosten’.